Nyheter

16-11-14 Säsongsavslutning 2016.
Det blir en sen säsongsavslutning i år, fredagen den 9 december kl 19:00 på Plyms (f d Skärgårdskrogen). Se till att boka in det datumet. Det blir mat som vi bjuder på, drickan får man stå för själv.

De traditionella priserna kommer också att delas ut i samband med detta. Dessa är i år följande:

Årets träningsflit
Årets skyttekung
Årets rookie
Årets kämpe
Årets framsteg
Årets kamrat

 
16-10-18 Spelarmöte inför 2017.
Styrelsen i Saltsjöbadens IF kallar samtliga spelare i seniortruppen till ett spelarmöte. Detta äger rum den 7 november kl 20:00 nere på Saltsjöbadens IP i lokalen där vi samlas innan matcherna.

 
16-10-02 13 år, det räcker.
Jag började med pojkar P96 Igelboda 2004, då jag samtidigt behandlades för cancer. Det blev en terapi för mig tillbaka i vardagen.

Detta lag blev sedan ihopslaget vid nivåindelningen som vi genomförde 2008 och jag tog då hand om lag 1. Laget blev, i Saltsjöbadens IF-mått mätt, mycket framgångsrikt med många turneringssegrar och framgångar i internationella större cuper som Gothia, Dana och Norway. Men det riktigt stora var att vi kunde genomföra alla 11 säsonger i S:t Erikscupen och krydda det med både spel i Elit-divisionen och två semifinalplatser i slutspelet som största meriter. De sista tre åren hade vi ökat på truppen med ett par spelare från 1997.

Säsongen 2013 började dessa spelare att figurera i A-laget där jag klev in som tredje tränare men huvudtränaren hoppade av under säsongen och jag blev allt mer involverad i seniorfotbollen. Inför säsongen 2014 stod jag ensam med detta unga lag som dels skulle spela elitdivision i Sanktan, dels spela i div 5 i seniorfotbollen (med lite hjälp av äldre spelare). Vi klarade oss kvar i femman och lyckades komma trea i elitdivisionen. Säsongen 2015 var vi uppe och nosade på täten i div 5 och det fanns fog för att höja målsättningen till i år. Jag, Magnus och Alex såg då till att det fanns ekonomiska medel för en satsning, vilket också spelartruppen vid möte haft som målsättning. Sedan fanns inte intresset för ett träningsläger innan säsongen och sedan heller inte inför höststarten. Märkligt om man nu ville detta.

Detta år har för mig varit oerhört tungt. Istället för att utveckla laget och fungera som tränare har jag varit en ledare som bedrivit "öppen fotbollsverksamhet". Spelare har kommit och gått som de behagar. Det har varit lappande och lagande. Inga laguttagningar och konkurrens utan man har fått spela med de spelare som funnits tillgängliga. Träningsnärvaron har gått ner betänkligt. Trots det har laget visat att de kan då och då men viljan att lyfta sig själv och laget har inte funnits.

Min vilja, då jag ser spelarnas/lagets potential, har varit att gå framåt och sikta mot något. Utveckla oss till ett bra lag som kan spela högre upp än div 5. Det har jag varit tydlig med och mitt engagemang är därför att jag är på varje träning och varje match, trots mitt jobb och min familj. Tyvärr är inte prioriteringen densamma för spelarna/laget och då finns det inget mer för mig att göra.

Så jag slutar därför mitt 13-åriga engagemang med det här laget. Jag genomför den sista veckan med träningar men efter matchen mot Långholmen den 8 oktober är det över.

Jag anser att det är bättre att ni spelare har en tränare som mer är i nivå med er ambition, d v s man spelar lite då och då när man känner för det. Jag är inte sådan, antingen är jag "på" eller så är jag "inte på".

Men ni ska veta en sak, jag har haft förbaskat roligt under dessa år!!

Jens Storberget
Haft 1121 träningar
Coachat 729 matcher
Coachat i 89 cuper
 
16-09-11 Vi utgår ur B-lagsserien
Det går trögt nu och närvaron är sämre än någonsin. Till dagens B-lagsmatch hade vi 9 spelare (där vi i fredags hade 19 tillgängliga) och med tanke att vi har A-lagsmatch imorgon måndag, är risken för utslitning och skador för stor.

Om man tittar tillbaka så var det bra med spelare till B-laget under tre av de första fyra matcherna och sedan i den sjätte matchen. Resten av matcherna har vi gått på knäna och då är det ingen idé att fortsätta. Dessutom har det tagit mycket tid av lagledningen för att få ihop det till i stort sett varje match.

Vi får överväga om vi ska ha ett B-lag nästa säsong.
 
16-09-09 Fredagsträningarna
Uppslutningen på fredagsträningarna är minst sagt vag och nu under hösten ännu sämre än tidigare.

Vi tränar nästa fredag den 16 sep men är det inte minst 12 seniorspelare från truppen med så ställs dessa in resten av säsongen.
 
16-08-20 Vi hedrade William Eriksson
William Eriksson bortgång hedrades innan avspark där hela laget deltog. En stor skara människor hade mött upp för delta i detta. Williams mamma Marie var på plats tillsammans med många ungdomar och föräldrar. En fin stund tillsammans, som visade sorg och medkänsla. Vi ska aldrig glömma!

Laget vandrade ut till toner av Lalehs "En stund på jorden" och det var en rosbeströdd läktare.


Klicka på bilden för att se video

Jag såg hur vi var stjärnor
Som landat i havet
När vi tog första stegen
ifrån oceanen
Det slog mig den gången
När vi vadade fram genom vattnet

Jag la mig på marken
och tackade himlen
att vi fick stiga på land
att vi fick känna på sanden
nu kan vi säga
att vi har varit på jorden

ja, jag var där
hur underbart var det
hur underbart var inte det
jag var nära, jag var nära,
jag var nära, jag var där

en stund på jorden,
en stund på jorden
jag var nära, jag var nära,
jag var nära, jag var där
en stund på jorden, en stund på jorden

jag vann över bergen
jag delade på havet
jag var den starkaste av oss
men den svagaste ändå

jag fick hålla dig i handen
när du fick lämna dina drömmar
och försonas sen med tiden
jag fick se dig tacka livet
trots allt

nu kan vi säga
att vi har varit på jorden

säga, jag var där...
hur underbart var det
hur underbart var inte det
jag var nära, jag var nära,
jag var nära, jag var där

en stund på jorden,
en stund på jorden
 
 
16-08-15 Vi hedrar William Eriksson
Williams ofattbara bortgång har påverkats oss alla. Det har varit tunga dagar med sorg där man inte riktigt kan ta in det. För vissa är det starkare än andra men hela Saltsjöbaden är berört i någon utsträckning. Allt är naturligtvis individuellt hur man påverkas men alla våra tankar går till Williams familj.

William spelade fotboll i Saltsjöbadens IF fram till 2014 och var mycket omtyckt. Därför kommer vi spela i sorgeband i bortamatchen mot Hedvigslund den 14 augusti och i hemmamatchen den 20 augusti mot Vasasällskapet. I hemmamatchen den 20 augusti kommer vi hedra William tio minuter innan avspark och strax före avspark kommer en tyst minut att äga rum.
 
16-08-09 Dagens mot Boo FF inställd
M a a den fasansfullt tragiska dödsolycka som inträffade i natt, ställer vi in dagens match. Matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Det är viktigt att ni nu tar hand om varandra och även sänder tankar till de berörda.

(det finns mer att skriva men jag finner inte ord).
 
16-07-30 Förändringar i truppen
Markus Ingvarson lämnar Saltsjöbadens IF efter lång och trogen tjänst. Då studier vid KTH, plus flytt in till stan, inte gör det gångbart att fortsätta med oss innebär slutet på en strålande insats för denna förening. Markus insats är svår att sammanfatta i korta ordalag. Som spelare är han mycket engagerad och har tillfört vårt unga seniorlag en rutin och en visad vilja inte minst i matchsituation. Markus fotbollsförmåga må vara i div 5-nivå men hans ledarförmåga och engagemang tillhör sverige-eliten. Markus bländade sätt att hantera barn och ungdomar är remarkabel. Inte minst inom flicklagen där "fnittrande" unga flickor ville bli ungdomsledare då Markus var den stora förebilden. Han hade hand om fotbollsskolan i många, många år och "axlat" de äldre flicklagen och till slut damlaget. Markus (tillsammans med Per Blom och Johan Böhm) banade väg för yngre fotbollsledare att växa och Markus var den ultimata förebilden för hur en ledare ska agera bland barn och ungdomar. Saknaden efter Markus kommer att vara stor. Ett stort hjärta kommer att verka någon annanstans.

Melker Olsson har beslutat att lägga ner med fotbollen. Detta är en överraskning då denna träningsfantom visat hur man utvecklas. Samtidigt kan det vara förståeligt att man tröttnar till slut. Melker har visat med stor vilja att man kan ta plats utan att för den delen vara "kaxig". Melker besitter en ödmjukhet som gör vilket lag som helst bättre. Melker har en fin spelförståelse, inte minst då han från icke startande ytterback, blev ordinarie mittback. Detta genom att läsa situationer och förstå sin egen kapacitet. Han kommer att lyckas med det han företar sig!

Kim Hård af Segerstad kommer att resa till Kenya under ett år och vi hoppas att han kommer tillbaka efter det. Oscar och Helena drar som bekant tillbaka till "Staterna" om en vecka.

På plussidan har Malcolm Wahl börjat träna med oss och verkar vilja köra igång. Kul!! Dessutom "smög" Wille von Heland bara igång under en vecka i våras och lär vär synas betydligt mer nu under hösten. Adrian var tveksam till fotbollen i våras men verkar ha fått tillbaka suget (strålande!). Och så har vi fått hem Viktor, Christian och Jojjo som kommit igång (var är du, Thorwald?).
 
16-07-25 Snart drar vi igång
Vi drar igång tidigare än normalt men så har vi vår första seriematch redan den 6:e augusti.

Första träningen är nu på lördag kl 15:00 på Saltis IP, följt av en träningsmatch mot IFK Viksjö dagen efter. Sedan tränar vi på normala tider innan första matchen.

Om ni har ändrade planer mot vad ni tidigare meddelat är det mycket viktigt att ni hör av er till Jens.
 
16-07-01 Har vi behandlats rättvist?
Så här efter vårsäsongen kan man sammanställa en del statistik och titta hur vi skött oss inom olika områden. En sådan sak var att minska antalet ”snackvarningar” som var alldeles för många under fjolåret. Detta har vi lyckats bra med i A-laget där vi ”bara” fått tre stycken av den typen, då en sådan varning innebär att man står över nästa match (i vårt lag).

Det märkliga är att vi trots det samlat på oss fler s k varningspoäng än motsvarande tid förra året. Då vi nu filmat de flesta matcherna kan man se hur vi får dessa kort och det är ofta ganska märkliga kort. Flera har varit av kompensationsarten, då motståndarna dragit på sig många kort och domarna verkar tycka att fördelningen är ojämn. Andra har varit synnerligen konstiga. Efter sammanräkning är nio stycken varningar närmast obegripliga, där det knappt är en situation som renderar frispark. Dessutom har vi som enda lag i serien fått två grova utvisningar och de har inte varit för något grovt tillmäle, utan för annat. Adrians utvisning mot Örby var horribel där han egentligen skulle fått frispark i situationen och sedan försöker han och en motståndare nå bollen. Hur det kan vara grovt är en gåta. August utvisning i sista matchen är också helt oförklarlig. Man skulle ju kunna gissa sig till en för hård satsning när det gäller August men domaren hävdade här att August spottade på motståndaren. Men vänta nu, August av alla? I samma match slår motståndarnas målvakt Gustav i magen så han faller till marken efter en duell. Alla ser detta och Gustav skriker när han får smällen. Domaren dömer frispark till motståndarna men den assisterande domaren har sett något. Det slutar med att Gustav får en tillsägelse (!?)

Sedan har vi ju den beryktade satsningen på Filip som höll honom borta större delen av våren. Den satsningen är ett rött kort alla dar i veckan och det är sorgligt att man får attackera en målvakt på det viset utan reprimand. Det blev inte ens gult kort och spelaren som gjorde satsningen avgjorde sedan matchen på övertid. Efter att ha visat videon för flera domare hävdar samtliga att det är ett solklart rött kort. Vi får heller inte glömma bort avsparkandet av benet på målvakten Oliver i B-laget som renderade endast gult kort.

Man får räkna med att felbeslut tas på vår nivå men det är ju en tydlig tendens när man ser på matcherna att vi får fler varningar än vad vi förtjänar och vi behöver göra betydligt mindre än motståndarna för att få ett kort. Det är inte så i samtliga matcher men sett över de 11 som spelats, framgår det med tydlighet.

Som avslutning kan vi också konstatera att motståndarna fått fem stycken straffsparkar tilldömda under dessa seriematcher. Vi har inte fått en enda.
 
16-06-20 Vi sätter igång höstsäsongen lördagen den 30 juli.
Vi har tillräckligt med spelare hemma för att sätta igång träningen lördagen den 30 juli. Vi har även en träningsmatch inplanerad på söndagen den 31 juli mot div 4-laget IFK Viksjö.
 
16-05-24 Inga tränare på fredagsträningen den 27 maj.
Det finns inga tränare tillgängliga på fredagsträningen. Ni som vill gå ner och köra tvåmål kan göra det mellan 17-18:30. Vi har tid på stora planen 17-17:30 (en tredjedel), 17:30-18 (halvplan) och därefter Buren 18-18:30.
 
16-05-16 Inget träningsläger inför hösten.
Intresset var för svagt för att genomföra ett träningsläger inför höststarten, så vi lägger ner de planerna.
 
16-05-08 Utlandskillar på väg tillbaka.
Christian Sorte kom tillbaka för två veckor sedan efter sin långtur i Oceanien (8 månader). Tyvärr gjorde han illa axeln direkt (då han fick hoppa in i A-laget) men har nu börjat träna igen.

William von Heland kommer hem från USA (efter ett år) denna helg och förväntas komma igång med träningen kommande vecka. Wille har ju spelat fotboll i Staterna så han lär vara i bra form.

Joakim Wahl och William Thorwaldsson kommer hem den 23 maj efter sin Asien-tur (har varit borta i 3 månader). De är nog inte så vältränade men med några veckors hårdkörning är de nog tillbaka i gammal god form.

Viktor Nilsson förväntas komma hem från sin ettårsvistelse i USA i början av juni och har precis som Wille spelat fotboll där och är säkerligen fit for fight.

Vi pratar här om 5 st s k "startspelare" från förra året, vilket innebär att vi får en välbehövlig förstärkning och ännu hårdare konkurrens om platserna. Det kan bara vara av godo.

 
16-04-16 Oliver Keef bröt benet.
Vår, och framför allt Pojkar 00:s,målvakt Oliver Keefs säsong är över. Precis som man misstänkte vid situationen så sparkade Örbys forward av benet på denna unge burväktare. Ni som var med förra året minns att Oliver fick bäras av Farsta IP även då, med en lårkaka efter 25 minuter. Även vid det tillfället fullföljde en forward rätt in i Oliver. Så det är ingen lyckoplan för honom direkt men samtidigt måste man ju reagera över sådana regelbrott. Igårdagens match blev det ett gult kort för att ha förstört en säsong för en ung spelare. Forwarden får spela vidare medan Oliver får ligga på sjukhuset några dagar (innan svullnaden gått ner så att de kan gipsa om). Troligen missar han de nationella prov som är nu i veckan. Oliver är dessutom en duktig domare, en syssla som han nu får vänta med.

Mycket, mycket tråkigt för Oliver men han var ändå hyfsat vid gott mod idag i sjuksängen.  
 
16-04-10 Beställning av träningskläder.
För de som erlagt alla avgifter till föreningen kan man nu lägga beställning på träningskläder (ingen kostnad utgår). Följande ingår i träningsklädes-uppsättningen (klicka på bild om ni vill ha mer info):

- Träningströja Sr (blå)


- Träningströja Sr Lång ärm (marinblå)

- Träningsbyxa technical pant (marinblå)

 

- Matchshorts hemma (blå)

 

- Strumpor (blå)


Är det något av dessa ni inte vill ha kan ni välja ett annat plagg för samma pris som det som ni väljer bort. Ni kan titta på urvalet via: http://www.lannasport.se/sv/saltsjobadens-if

Storleksguide:
S 170-175 cm
M 175-180 cm
L 180-185 cm
XL 185-190 cm
XXL 190-195 cm

Strumpor: 38-42, 42-26, 46-50

Mejla Jens era val och storlek. Vill ni ha den föreslagna uppsättningen är det bara att mejla storlek.
 

16-04-09 Status avgifter till föreningen.
För att få spela seriematcher och träna med laget fr o m den 15 april måste samtliga avgifter till föreningen vara betalda. Notera att det alltså gäller även träningar. Följande spelare har kvar att erlägga avgifter till föreningen (enligt My Club):

- Medlemsavgift och sektionsavgift (200 kr + 2000 kr)
Tomislav Brtan
Alexander Tesfay
Julian De Bri
Tom Cardell

- Sektionsavgift (2000 kr)
Mathias Karlsson
Gustav Gavenas
Rickard Dahlgren

- Medlemsavgift (200 kr)
Samuel Kamryd
Arvid Myrenfors

Har ni erlagt avgifter och ovanstående inte stämmer mejlar ni Jens med en skärmdump på inbetalningen.

 
16-04-01 Dagens träning inställd och träningsmatchen mot Åkersberga flyttad och avgifter till föreningen.
Det visade sig att Jarlabergs IF hade bokat hela Saltsjöbadens IP från kl 15:00 fredag till 21:00 på söndag. Vi kan alltså inte träna där. Nästa fredag är det också kört då det är Saltis Cup. Vår träningsmatch mot Åkersberga BK är flyttad från söndag 10 april till måndag 11 april kl 20:00 på Saltis IP.

Detta innebär att vi nu har tre träningar kvar innan seriesstart. Det kan vara värt att prioritera dessa om man aspirerar på att spela premiären.

Vill också påminna om de avgifter som ska vara betalda idag för att fortsätta träna och spela med laget. Nu är det viss eftersläpning i återrapporteringen från kansliet så jag avvaktar ytterligare en vecka innan jag vidtar åtgärder. Så här ser det ut:

- 6 st nu aktiva spelare inte betalat in sin medlemsavgift på 200 kr (Tomislav, Julle, Alex T, Tom C, Samuel, Arvid)
- Endast 5 st aktiva spelare har betalat in sin sektionsavgift (Emil, August, Melker, Kim, Axel).

 
16-03-28 Mötet med Allbäck uppskjutet. För få spelare kan deltaga.
Efter genomgång över vilka som kan deltaga på uppstartsmötet med Svenska Landslagets Playermanager har vi valt att skjuta upp det. Vi kunde bli maximalt 10 spelare och det är för lite för att det ska få någon effekt. Synd. Vi får hoppas på att Marcus kan ställa upp vid ett senare tillfälle.

 
16-03-18 Vi får inte ihop lag till lördagens match, det är den första varningen.
Lagspel bygger på engagemang och respekt inför dem som är med i laget, spelare som ledare. Vi har haft samlingar där vi pratat om en ökad träningsnärvaro för att utvecklas individuellt och som lag. Tyvärr är trenden åt ett annat håll. Med de 23 spelare som är aktiva just nu har det varit en 57 procentig närvaro sedan årsskiftet men efter sportlovet är den siffran ner på 43%. Vår överenskommelse var 67%.

Nu har vi tvingats ställa in matchen mot IFK Tumba vilket är synnerligen pinsamt och illa, detta trots att vissa spelare bytt arbetspass för att kunna vara med. Det är inte laganda. Det är heller inte okej att 8 spelare kommer till träning när en av de närvarande spelarna åker från Vällingby för att delta. Alla måste förstå att vi är ett lag och vi har vårt schema. Detta ska prioriteras och planeras in annars når vi inte dit vi sade att vi skulle nå. Det är ju märkligt att tränaren alltid är där, trots arbete och familj. Allt hinns med bara man prioriterar och vill vara med. Då planerar man dagen så att man kan vara med. Det är då vi växer som lag.

Men om man inte anser det ska man nog ta sig en funderare på om man ska spela i vårt lag. Man kanske föredrar att titta på ett svenskt fotbollslags matcher, champions league eller spela tv-spel istället för att träna. Eller så är familjens aktiviteter prioriterade, att farmor har namnsdag eller något liknande. Då kanske räcker med att spela med sina kompisar en gång i veckan.

Jag köper inte ett sämre engagemang. Jag hann med att spela fotboll när jag var ung och gav mig in i arbetslivet (bytte arbetspass för att kunna träna), när jag blev förälder med tre små barn (ständig dialog med min fru), när jag nu är tränare för er (planerar mitt arbete).

Detta är första varningen. Om ingen skärpning sker inom det närmaste veckorna kommer jag att sluta som tränare för A-laget. Jag ser ingen anledning att vara engagerad om inte ni är det.

Valet är ert.

Jens Storberget
 
16-03-15 Uppstartsmöte med Svenska Landslagets player manager, onsdagen den 30 mars.
Vi har fått möjlighet att på ett mer samlat sätt träffa och snacka med Marcus Allbäck. Även om han har spelat några matcher med oss så har vi inte riktigt satt oss ner och snackat om vad som krävs för att lyckas. Det ska bli intressant att höra Marcus egna berättelser från karriären och sitt arbete med Sveriges bästa fotbollsspelare.

Eftersom vi inte fick till något träningsläger innan säsongstart så tar vi detta uppstartsmöte inför säsongen istället. Det blir innan vår träning, onsdagen den 30 mars. Så här se upplägget ut:

18.00-18.10 Inledning
18.10-19.00 Samtal med Marcus A
19.00-19.15 Frågestund
19.15-20.15 Teori/workshop kring målsättning/ värderingar
20.30-22.00 Träning
 
16-02-21 Inställd match mot Preben BOIS. Undermåligt av kommunen!
Väl framme vid Nacka IP nåddes vi av beskedet att vi inte fick spela på planen. Detta sedan det varit vackert väder, + 5 grader och solsken, hela dagen. Gårdagens inte allt för ymniga snöfall hade man från kommunen inte gjort något åt och inte ägnat en halvtimme till att ploga planen. Dessutom hade inte kommunen delgett sitt beslut om att planen ansågs vara ospelbar. Enligt hemsidan stod det att den var spelbar och enligt domaren Alex Tengqvist, även sportansvarig i Saltis, hade inga mejl skickats om något annat.

Otroligt pinsamt att få förklara detta för trevliga Preben BOIS som tagit sig till matchen och även hunnit byta om. Man kan inte annat än förundras över hur illa ställt det är i vår kommun. En liten plogning på förmiddagen och ett stort antal fotbollsspelare i Nacka kommun hade fått aktivitet denna dag.

Vår andre tränare Alex B kom från att ha matchat både Åkersberga och Rågsved denna dag och där var det spelbart minsann. Varför klarar inte vår kommun detta? Om man går ut med att hålla Nacka IP vinterunderhållen så är det nog på sin plats att man jobbar lite kvällar och helger också.

Vi får hoppas att vi kan få till en träningsmatch mot Preben BOIS i mars. Vi behöver alla träningsmatcher vi kan få inför serien. Just nu har vi bara fyra stycken inplanerade p g a sportlov och påsklov.
 
16-01-26 Träning på Saltsjöbadens IP startar onsdag 27 januari!!
Vädret är gynnsamt, Saltsjöbadens IP lyser grön och det är plusgrader i luften. Vi kör igång ute så att vi har ett pass konstgräs i benen inför turneringen på lördag.

Sedan får vi ta det efter väder. Det ska fortsätta vara varmt ett tag till så planeringen är att vi kör måndag, onsdag nästa vecka på Saltis IP. Vi har kvar tiderna på Nacka IP utifall det börjar snöa och bli kallt igen.
 
16-01-19 Möte den 3 februari och senaste nytt om utomhusträningar.
Vi behöver köra inomhus ett tag till. Vi startar uteträningen måndagen den 8 februari på Nacka IP som ska hållas snöfri. Beroende på hur vädret ser ut framöver får vi träna på Nacka IP tills Saltsjöbadens IP är spelduglig. Vi har första träningsmatchen den 21 februari mot Preben BOIS.

Vi tar ett möte den 3 februari (lokal meddelas senare, håll utkik på hemsidan) innan inomhusträningen. Det är viktigt att delta på detta då vi kommer gå igenom förutsättningarna för 2016 och vilket upplägg vi kommer att ha.

 
15-12-03 Vi har fått en vardagstid inomhus.
Fr o m nästa vecka tränar vi inomhus på onsdagar 21-22:30 i Tattby Sporthall. Vi tränar nu på lördag 18-20 i Tattby Sporthall men går sedan över till att köra på onsdagar. Undantaget är lördagen den 2 januari då vi kör ett pass för de som vill vara med i Trettondagscupen. Glöm inte att anmäla ert intresse till Jens via mejl eller sms om ni vill vara med på den cupen.
 
15-11-23 Vi börjar träna igen lördagen den 28 november (OBS Första träningen är i Tippenhallen).
Vi börjar träna igen inomhus lördagen den 28 november. Tyvärr var Tattby Sporthall upptagen på den dagen på den tid vi tilldelats, så vi tränar i Tippens Sporthall kl 17:00-18:30 istället. Därefter tränar vi på lördagar i Tattby Sporthall, kl 18:00-20:00. Vi försöker fortfarande få en vardagstid i veckan men tillsvidare är den det enda tiden som står till buds.
 
15-10-31 Viktor gör succé i USA!!

Viktor blev i senaste veckan utsedd till hela ligans "Rookie of the week", efter att ha gjort 3 mål i en match då hans lag Plymouth State Athletic tog sig till slutspel för första gången på tre år.

Annars har det varit tufft att acklimatisera sig för Viktor då spelet är annorlunda. Det är inte så mycket passningsspel och trots att han löper rätt kommer inga bollar. Kanske det börjar nu. Viktor har dock utmärkt sig genom hårt jobb och många vunna dueller. Det är roligt att titta på matcherna om man sitter uppe på kvällarna. De spelar idag, 31 okt, kl 22:00 svensk tid och ni kan se matchen via länken nedan:

http://portal.stretchinternet.com/umb/portal.htm?eventId=236718&streamType=video

Artiklar om "Rookie of the week" och matchen då han gjorde tre mål.

http://athletics.plymouth.edu/sports/msoc/2015-16/releases/20151026m0oypc

http://athletics.plymouth.edu/sports/msoc/2015-16/releases/20151024tt0akb

 
15-10-24 Säsongsavslutning och inomhusträningar.
Vi tränar nu under höstlovet två gånger innan vi tar paus. November kommer att vara träningsfri och vi börjar träna inomhus i december. Oklart vilken dag det blir men där lär bli på en vardagskväll.

Säsongsavslutningen blir på O'Learys vid Tele 2 Arena där vi kör en femkamp (Minigolf, Basket, Blackjack, Biljard och Racingsimulator) innan vi äter middag. Detta evenemang behöver ni bekosta själva då lagkassan är slut (det är ett antal som fortfarande inte betalat in till denna). Viktigt att ni anmäler medverkan senast den 6 nov till Jens.
 
15-10-20 Matchen mot Stuvsta spelas på fredag.
Eftersom höstlov och högskoleprov ställer till det på lördag och en vecka framöver, spelas nästa omgång nu på fredag på Nacka IP.
 
15-10-10 Maratonligorna uppdaterade.
Nu är maratonligorna för seriespel i div 5 uppdaterade. Kolla in dessa här.
 
15-10-02 Skadeläget i truppen.
Tom H har plågats av besvärande ljumskar en längre tid och har haft svårt att göra sig själv rättvis. Tom C har problem med en vrist som är efterhängsen vilket hämmar honom. Filip har haft problem med låret i närmare en månad och behöver vila. Vad värre är att Julle skadade sig så pass illa i knät i matchen mot Handelskamraterna att han blir borta i flera månader. Samma gäller nog Emil som har haft problem med sin fot i ett par veckor och ska nog inte spela mer i år.
 
15-10-01 Konstgräsmattan läggs om på Saltis IP (uppdatering).
Konstgräsplanen som anlades 2006 behöver nu förnyas. Detta innebär att vi inte kan träna på planen efter den 10 oktober. Vi har fått en tid i veckan på måndaar 2030-2200 på 7-mannaplanen (Buren) där vi kan träna fram till okotber månad ut. Vi har 1-2 Sthlm cup-matcher att spela så det är bra om vi håller igång i vart fall en gång i veckan men vi försöker få någon tid till i veckan även om det är svårt.
 
15-08-30 B-lagsmatchen inställd söndag 30 augusti.
Gröndal får inte ihop lag och tvingas lämna WO till dagens B-lagsmatch. Synd då S Wanderers drog sig ur serien i fredags. Vi jobbar på att flytta B-lagsmatchen mot Boo FF till den 13 september, då vi skulle mött S Wanderers.
 
15-08-25 Fotbollsyoga på onsdag.
Vi får möjligheten att testa på yoga ämnat för fotbollsspelare nu på onsdag kl 20:00. Det är berömd instruktör, Anette Lefterow, som kommer ner och instruerar. Hon har utvecklat denna s k "fotbollsyoga" som kommer att göra oss starkare och smidigare. Ta chansen och pröva något nytt.
 
15-08-16 Aktuellt läge i truppen.
Det är viktigt att ni som nu spelar i höst är kommunikativa med ledarstaben och så tidigt som möjligt meddelar förhinder. Detta så att vi kan planera matcher och träningar på ett bra sätt. Det är ju så att vi under uppstarten av hösten haft färre spelare än förväntat och truppen har minskat i antal. Dessutom händer det att vi får avstängningar på spelare. Så här ser det ut just nu:
- Bröderna Östblom har valt att sluta med fotbollen.
- Viktor Nilsson och William von Heland åker till USA om ett par dagar för studier och fotboll under minst ett år.
- Biniam Kahsai är skadad och är tillbaka tidigast i början av september.
- Arvid Myrenfors jobbar under hela augusti på annan ort och ska sedan troligen åka utomlands.
- Erik Halvord är inte tillgänglig under augusti.
- Hugo Kjellman har inte kommit tillbaka efter att ha brutit foten i våras.

Per Blom kan spela i augusti men sedan drar han till Uppsala och kan bara vara med ytterst sporadiskt. Det finns också risk att Christian Sorte reser utomlands en längre tid i september.

Kommande helg är målvakten Filip Norrström borta och Emil Lundström och Tom Hård af Segerstad är avstängda i A-lagsmatchen. 
 
15-08-14 B-lagsmatchen mot Boo FF uppskjuten.
Tyvärr blev konsekvensen av allt för många återbud att vi fick skjuta upp B-lagsmatchen mot Boo FF. För en dryg vecka sedan var vi 35 spelare tillgängliga till A- och B-lagsmatchen på lördagen men under denna vecka har återbuden rasat in. Till slut var vi bara 7 spelare till B-lagsmatchen och då går det inte. Trevlig nog var att Boo FF ville spela matchen ändå så vi får chans att flytta den till september.
 
15-07-28 Onsdagsträningen inställd.
Under sommaren har Kjelle Forsbom råddat ett ihopplockat lag (de som är hemma) i en 7-mannaserie på Östermalms IP. Flera av oss har varit med. Nu har vi kvalificerat oss för final som går onsdagen den 29 juli. Det finns inte tillräckligt med spelare så måste ta den matchen. De nio som var på måndagsträningen är uttagna plus fyra spelare till som Kjelle tagit ut. Finalmatchen går på Östra Real BP eftersom Östermalms IP är upptagen av Pridefestivalen.

Därmed ställer vi in onsdagsträningen och kör nästa gång på fredag kl 17:00. Viktig träning eftersom vi har träningsmatch mot duktiga Tullinge TP och sedan drar det hela igång.
 
15-06-28 Träningsmatch inför höstsäsongen.
Vi har för ovanlighetens skull fått en träningsmatch inför höstsäsongen och det är mot Tullinge TP FK på bortaplan den 1 augusti. Tullinges 96:or har vi mött många gånger och haft riktigt bra och intensiva matcher mot. Precis som oss är det den årgången som  är stommen i deras A-lag. De leder div 5 södra efter våren så det blir en perfekt start för oss att komma igång. 
 
15-06-02 7-manna turnering på IP den 4 juli med grillning.
O´Learys sponsrar en 7-mannaturnering på IP som går av stapeln lördagen den 4 juli med start kl 14:00. Det är ihopfixade Saltis-lag med gamla och nya spelare. Förra året vann Pojkar 94 finalen. Inbjudna lag är Saltis årgång 2012 (tog upp Saltis till div 5), Saltis Old Stars (födda 77-81), Pojkar 94, Pojkar 98-99, Gubbfotbollen och så vårt nuvarande A-lag. Om det är många som är intresserade kanske vi kan få ihop ett eget P96-lag eller ett P97-lag (speciellt när P94 verkar få ihop ett). Ett seniorlag borde vi i vart fall få till.

Matchtiden är 2 X 12 min och efter färdigspelad turnering blir det grillning. Hör av er till Jens om ni har lust att vara med.
 
15-05-18 Den 5 och 7 juni.
Två viktiga datum. Den 5 juni kan vi inte träna eftersom hela IP är upptaget med en triathlon-tävling. Det håller på även den 6 juni. Vi får inte ens tillgång till lilla 7-mannaplanen.

Den 7 juni spelar A- och B-laget samtidigt och då är det viktigt att så många spelare som möjligt är med så att vi kan genomföra matcherna på ett bra sätt.
 
15-05-09 Skadeläget på målvakterna.
En olycka kommer sällan ensam, heter det. När Filip bröt fingret för två veckor sedan och därmed är borta resten av våren behövde vi få igång fler målvakter, då endast Erik fanns att tillgå. Alex kom igång men har fått avbryta träningen då en benhinneinflammation spökar. Duktiga tjejmålvakten Helena, som spelat collagefotboll i USA detta år, kom hem i början av maj och skulle vara aktuell för spel men hon bröt fingret på första träningen. Nu har Erik skadat knät och vi vet inte hur pass allvarligt det är. Det är fyra skadade målvakter i dagsläget under loppet av två veckor. Mycket tufft minst sagt.

Nu har det varit mycket bra att Rickard har kunnat sätta på sig målvaktshandskarna och vakta målet i två matcher men samtidigt så ska man ha klart för sig att det var ett tag sedan han stod i mål. Han har dock klarat det bra. Som andremålvakt får vi nu ha andretränaren Alexander som är 46 år.
 
15-05-01 Tuff konkurrens.
Nu är det tuff konkurrens om att spela i A-laget. Det innebär att man inte är säker att spela från vecka till vecka då vi möter olika typer av motstånd. Det handlar om numera att man kommer på träningarna och visar att man ska spela. En träning i veckan räcker sannolikt inte för spel i A-laget då det är flera spelare som knackar på dörren.

Konkurrensen är bra för laget och inte minst för varje spelare som måste utvecklas. Detta gör att vi växer starkare och det ska bli mycket intressant att se vart detta bär.
 
15-04-29 Benjamin Kopp åter i Saltsjöbadens IF.
Benjamin Kopp är efter ett par veckors träning åter en spelar i Saltsjöbadens IF. Han blir spelklar för oss den 5 maj. Han tillför laget ytterligare kvalitet vilket vi är mycket glada för.
 
15-04-24 6 st nya spelare ingår nu i truppen.
Det händer en del efter påsk i Saltsjöbadens IF. Då kommer en del på att fotboll i roligt samtidigt som man får klarhet i andra frågor. Det innebär att truppen utökats med 6 st spelare denna vecka. Alexander Tengqvist, pojkar 96 duktige målvakt, har gjort comeback efter 3 års uppehåll. Ett längre uppehåll har Oscar Malmsjö, född 94, haft som inte spelat fotboll på fem år. Vidare så har, vid uteblivande av ett juniorlag i föreningen, fyra st 98:or fått plats i seniortruppen. Dessa är Erik Holmgren, David Magnusson, Kim Hård af Segerstad och Niklas Osterman. Det här innebär att truppen är stor och utvecklingsbar vilket borgar för ett mycket intressant fotbollsår.
 
15-04-20 Filip Norrström skadad.
Oturligt nog skadade sig vår briljante målvakt Filip Norrström på fredagsträningen. På en skottövning hoppade ett finger ur led, vilket innebär att han är borta från resten av vårsäsongen. Det sätter hela organisationen på prov men det är något som man ska klara av över en säsong. Vi hoppas att Filip återhämtar sig snabbt och är fit for fight till hösten.
 
15-04-13 Viktigt att kolla kalendern.
För att underlätta laguttagningarna är det viktigt att i god tid meddela när man inte kan spela. Det gäller såväl A-lagsmatcher som B-lagsmatcher. Det kommer en tid med mycket studentutgångar och där måste ni vara tidigt ute.
 
15-03-30 Biniam tillbaka i Saltis.
Biniam Kahsai är åter i Saltsjöbadens IF. Förra året tillhörde han Boo FF och FC Magenta men har efter ett par veckors träning fått plats i laget. Han blir nu ålderman i laget med sina 26 år.
 
15-03-26 Tumba-matchen inställd.
Om det var dåligt med folk till förra helgens matcher så är det än värre till kommande helg. I skrivande stund är vi 13 spelare, varav en är Kim från juniorlaget. På lördag måste vi ställa in där vi var 10 spelare, varav vi hade Erik och Niklas med från juniorlaget.

Det är en underdrift att säga att det är dåligt med tanke på att det är två veckor till seriepremiär. Varje trupp till träningsmatcherna har tagit ut sig själv och vi har bara varit fullt lag vid ett tillfälle (16 spelare).

Efter fredagens match mot Örby har vi en match till innan seriepremiären och den går på påskdagen. Om ni vill vara med att kämpa om en plats i premiärens startelva är det er sista chans att göra det.
 
15-03-15 Dubbla matcher kommande helger. Viktigt att meddela om man kan eller inte.
Vi har dubbla matcher kommande helger och det är för att så många som möjligt ska komma igång med matchspelandet. Det är fortfarande ett par som inte kommit igång med matcherna. Det är därför extra viktigt att meddela om man inte kan spela någon av matcherna så att laguttagningen förenklas.
 
15-03-04 Vi tränar på fredag.
Vi har fått träningstid på fredagar även under mars månad. Det kommer vi utnyttja nu på fredag, 6 mars, och nästa fredag, 13 mars. Sedan har vi träningsmatcher de kommande fredagarna.
 
15-03-02 Hugo Kjellman borta resten av vårsäsongen.
Tyvärr var Hugos skada i gårdagens match så illa att han brutit foten på två ställen. Mycket tråkigt för Hugo och ett stort avbräck för vårt lag. Vi för hoppas att det läker fort så att han kan vara tillbaka till hösten.
 
15-03-01 Det kan bli träning även på fredag.
Vi behöver jacka upp ett snäpp inför seriestarten och då krävs det tre träningar i veckan. Vi jobbar på att få en till träningstid nu på fredag och nästa fredag. Därefter har vi två träningsmatcher på fredagar. Fr o m april har vi ordinarie träningstid på fredagar.
 
15-02-26 Träningsmatchen mot Sickla är flyttad från lördag till söndag.
P g a sjukdom, skador och sena återbud har vi inte fullt lag på lördag mot Sickla IF. Vi flyttar därför matchen till söndag och hoppas att Sickla kan få ihop tillräckligt med spelare för att genomföra matchen. Det behöver poängteras att man måste vara tydlig i sin information så att sådant här inte uppstår framöver. Nu får Sickla jobba lite extra för att det ska bli match.
 
15-02-22 Dagens träning inställd.
För många återbud gör att vi idag ställer int träningen. Vi satsar på träning imorgon på Saltis IP istället (då har nog snön försvunnit).
 
15-02-18 Tomislav Brtan ny spelare i laget.
Tomislav Brtan är en ny spelare som tagit plats i laget. Tomislav är en kvick mittfältare på 22 år med bra vänsterfot och kommer närmast från Boo FF men bor i Saltsjöbaden.
 
15-02-11 Gustav Wahlberg och John Åberg slutar i laget. Fredrik Liljenberg återvänder till fotbollen.
Gustav Wahlberg har valt att sluta med fotboll efter 11 år i Saltsjöbadens IF. Han har spelat i föreningen sedan fotbollsskolan och gjorde under sina första 5-6 år sig mest känd som målvakt. På senare år har han spelat hårdför ytterback med framgång.

Vi får se om beslutet är permanent eller om Gustav återvänder till fotbollen. Han är i vart fall välkommen tillbaka.

John Åberg som spelat många säsonger i klubben har fått intressanta tränaruppdrag i Värtan och Djurgårdens IF som är i närheten där han bor. Trots att han är AIK-are har han accepterat detta och då blir det för lite tid för att spela fotboll med oss. Vi tappar därmed en mycket duktig målvakt och ledartyp. Blir det ändrade förhållanden så är han mycket välkommen tillbaka till oss.

Å andra sidan har en "ny" spelare tränat med oss sedan årsskiftet. Fredrik Liljenberg, född 1995, slutade med fotbollen för 5-6 år sedan men har nu börjat igen. Oerhört roligt att en sådan kille hittar tillbaka till fotbollen och är träningsvillig och ambitiös.
 
15-02-02 Träning måndag 2 februari inställd, träning tisdag 3 februari i Tippenhallen.
Som väntat fick vi ställa in träningen idag (måndag). Det ser inte speciellt ljust ut att träna ute på onsdag då det ska fortsätta snöa men i sådana fall tränar vi inne.

Vi har fått en strötid i Tippenhallen imorgon (tisdag) kl 18-19 så vi tränar då istället.

Vad gäller helgens match så ser det bättre ut vädermässigt. Det ska sluta snöa och solen ska lysa under helgen.
 
15-02-01 Träningen söndag 1 februari flyttad från IP till Tippenhallen.
Vädret ställer till det och det faktum att kommunen inte har resurser att ploga planer gör att vi kan träna ute. Däremot har vi fått en tid kl 20-21 i Tippenhallen idag.

Det är också oklart om vi kommer att kunna träna imorgon (måndag) eftersom prognosen säger mer snöfall.
 
15-01-28 Träningsmatch den 8 februari.
Det börjar bli fullt i träningsmatch kalendern. Vi har match redan den 8 februari och hoppas få en den 15 februari också. Under sportlovet har vi inte träningsmatcher men sedan är det match varje helg fram till seriestart.
 
15-01-26 Dagens träning inställd.
Kommunen prioriterade att ploga Nacka IP och Älta IP idag och då hann man inte med Saltsjöbadens IP (eller Boovallen). Kommunen ska ploga planen imorgon, tisdag, vilket innebär att vi kan träna ute på onsdag.

Vi tränar inte ute om det är snö på planen eller är mer än -5 grader, annars kör vi som planerat. Blir det inställt som skickas sms ut.
 
15-01-22 Förändringar i truppen.
David Nydeström har valt att gå tillbaka till Järla IF (div 4). Vi får tacka David för hans två säsonger i klubben och önska honom lycka till i Järla.

Rooble Hussein har å sin sida valt att komma tillbaka till oss efter ett år i Boo FF. Han blir ett välbehövligt tillskott.

Vidare är det nu klart med assisterande tränare för A- och B-laget. Det är Alexander Bernhard som även kommer att fungera som målvaktstränare.

Vi söker vidare efter ytterligare ledare då minst en till, helst två, behövs för att driva runt seniorverksamheten.

 
15-01-08 Träningsförhållanden under försäsongen.
Saltsjöbadens IP är en plan som kommer att vinterunderhållas. Det innebär att fler fotbollsföreningar än Saltsjöbadens IF kommer att träna på planen. Samtidigt kan det vara så att det blir en mild vinter och att lagen då kan träna på sin ordinarie plan. Därför kommer olika tider presenteras i kalendern.

Målsättningen är att vi ska från den 26:e januari börja träna utomhus. Om det råder "vinterfotboll" så har vi träning måndagar kl 19:00-20:30, onsdagar kl 20:30-22:00. Sedan har vi matchtid på söndagar kl 13-15. Får vi ingen motståndare på dessa tider så tränar vi istället.

Är det mildare väder och andra planer kan utnyttjas så tränar vi måndagar/onsdagar 20:30-22:00 och fredagar kl 17-1800 eller 18:30 (beroende på om det är match direkt efter). Matchtiden på söndagar har vi kvar. Träningar som gäller vi mildare väder är markerade med grön text i kalendern.

Blir det riktigt kallt och/eller snöigt så att vi inte kan träna så har vi bara en tid i veckan inomhus på onsdagar kl 20:30-22:00. Det är således den enda säkra träningstiden under försäsongen. Oavsett förhållande tränar vi alltid på onsdagar 20:30-22:00.

Detta gäller t o m vecka 13 (den 29 mars).

 
14-12-20 Intresserad av att spela cup den 4:e januari?
Kjell Forsbom har anmält ett lag för inomhusspel den 4:e januari på Lidingö.

Är ni intresserade så hör av er till Jens.

 
14-11-14 Intresserad av att spela inomhusserie?
Kjell Forsbom, tränare för P99 och tidigare A-lagstränare, har anmält Saltsjöbadens IF till en inomhusserie ute på Lidingö. Det är i huvudsak div 6 och div 7-lag på herrsidan.

Spelformen är 5-manna inomhus och matchtiden är 2 x 20 min. Vi kommer att spela på söndagar eftermiddag eller kväll och vi kommer spela två matcher åt gången. Serien startar troligtvis nästa söndag (23/11) och pågår fram till jul. Är ni intresserade så hör av er till Jens.

 
14-11-14 Priser vid årets avslutningsfest.
Förutom att Jens ska beskriva en kort resumé över pojkar 96 11-åriga resa genom S:t Erikscupen ska ett antal individuella priser delas ut. Då huvuddelen av truppen utgjorts av P96-spelare är övervägande priser för det laget. Dessa är följande:

A-laget
Årets skyttekung
Årets buse
Årets kämpe

P96
Årets träningsflit
Årets skyttekung
Årets rookie
Årets insats
Årets framsteg
Årets kamrat
Årets spelare

Lagkassan sponsrar med 100 kr per person så det kostar bara 50 kr att vara med på avslutningsfesten.

 
14-10-27 Vinterunderhåll på Saltsjöbadens IP.
Glädjande har Nacka Kommun tagit beslutet att vinterunderhålla Saltsjöbadens IP. Det innebär att vi går ut och börjar träna sista veckan i januari och får en bra uppladdning inför seriespelet.

 
14-10-26 Ny hemsida för A-laget.
För att kunna tillgodogöra oss statistik, bilder, videoklipp mm så har vi nu upprättat en ny hemsida för A-laget.

Just nu inte så mycket information annat än lite statistik från 2014 och en hyfsad presentation av truppen så som den ser ut idag.